INSTRO A GOGO OSA 104 (7. kausi)

Aina silloin tällöin meiltä kysytään, että koska järjestetään seuraava IAGG Club. Tämän hetkinen ylenpalttisen runsas tapahtuma-, keikka- ja klubitarjonta vaatisi jo melkoista taistelua paikasta auringossa, joten go go -toimikunnan yksimielisestä päätöksestä olemme toistaiseksi siirtyneet klubitoiminnan osalta määrittelemättömän pituiselle tauolle.

Tämä päätös ei kuitenkaan estä noiden hurjien kekkereiden muistelemista, kuten teimme jo osassa 37. Virallisia klubi-iltoja tuli järjestettyä kaiken kaikkiaan 13 kertaa 8.9.2012 - 25.2.2017. Näiden lisäksi olimme olleet osana järjestys/esiintymistiimiä muutamissa erikoistilaisuuksissa, kuten mm. IAGG Clubin sisarklubin, Jazz A Go Go:n avajaisissa Bar Loosessa 3.9.2014 ja Helsinki Cine Aasia -klubin päättäjäistapahtumassa Japan A-Go-Go! 13.3.2015. Seuraavaksi radio showmme DJ -tiimi esiintyy Tawastia Rautalanka Rumblessa Hämeenlinnassa 25. - 26.1.2019.

Tällä kertaa teemana on siis kurkistus IAGG Clubin kulisseihin. Klubien organisoinnista vastanneelle ja tämän jakson juontavalle Janne Örnbergille ei kuitenkaan anneta tilaa leveillä logistisilla taidoillaan vaan päästetään klubin vakioäänimiehenä toiminut Teemu Kotila kertomaan työstään.

Ensimmäinen esiintyjä Instro a Go Go Clubilla 2012 oli helsinkiläinen The Shockwave!. Kuvassa yhtye riehaannuttaa yleisöä toisella esiintymiskerrallaan 2014. Klubin kotina ja kehtona toimi seitsemän tapahtuman verran kesällä 2014 lopettanut Club Liberté Kalliossa. Sittemmin IAGG on viettänyt kiertolaiselämää Ravintola Kaisaniemen kautta Dubrovnikiin ja Sture kaksykköseen.

Helsinkiläinen The Dangermen on ollut eniten Go Go Clubilla käytetty yhtye. Se on esiintynyt peräti kolme kertaa aikavälillä 2013-2015. Tämä seikka ei ole mitenkään tavanomaista, sillä toimikuntamme pyrkii välttämään samojen bändien kierrätystä, mutta vaarojen miesten kohdalla poikkeus on perusteltu - ja mikäli lisää klubi-iltoja siunaantuu, tullaan bändi näkemään jälleen.

Klubeilla äänimiehinä ovat häärineet tässä jaksossa haastateltavan Teemu Kotilan lisäksi Iiro Iljama, Kari Degerman, Mitja Tuurala ja Toni Liimatta. Degerman nähtiin klubilla The Cruel Sealsin rumpalina 9.9.2016 ja kuvassa etualalla olevat Tuurala ja Liimatta ovat niin ikään nähty vuosien varrella useampaan otteeseen myös lavalla eri yhtyeiden riveissä. Tässä kuvassa herrat edustavat El Blanco Fiveä, joka soitti klubillamme 18.1.2014.

Hustle Fuzz tanssitti IAGG Clubin yleisöä kotibilejatsillaan Club Libertéssä 15.3.2014.

Äänimiehet Teemu Kotila ja Iiro Iljama tarkkailevat tilannetta IAGG Clubilla Ravintola Kaisaniemessä tammikuussa 2015.

Myös rock and rollin virallisena äänitorvena toimiva Big Beat Magazine huomio klubimme.

THE ATOMIC BLAST

Instro A Go Go -klubilla peräti kahdesti (syyskuussa 2012 ja syyskuussa 2014) esiintyneen helsinkiläisen Atomic Blastin soitossa yhdistyy herkullisella tavalla garage-, surf- ja lounge-vaikutteet. Tästä voitte itse vakuuttua kuuntelemalla, vaikkapa 2009 julkaistulta debyyttiäänitteeltä, seitsentuumaiselta ”Future Sounds of Yesterday” -EP-levyltä poimitun ”Petronellan”.

THE HYPNOMEN

1994 perustettu helsinkiläinen The Hypnomen aloitti hieman Davie Allanille ja vahvasti Link Wraylle kumartavalla primitiivisellä luolamies-twistillä, kunnes sinkoutui kohti Andromedaa ja psykedeelisempää tulkintaa. Yhtyeen musiikki on silti säilynyt helposti lähestyttävänä ja edelleen tanssijat huomioonottavasti, kuten heidän vierailunsa klubillamme 6.10.2012 osoitti. Malliksi kaivoimme arkistomme perältä harvemmin soitetun seiskatuumaisen singlen vuodelta 1999 - ”Sinisteria”.

PERIFERIA

Vuodesta 1997 saakka, myös Suomen rajojen ulkopuolella, keikkaillut Periferia on opittu tuntemaan energisistä keikoistaan ja ennakkoluulottomista kappalevalinnoistaan. Alun perin yhdysvaltalaisen Satan´s Pilgrimsin kappale ”Soul Pilgrim” löytyy yhtyeen versioimana heidän toistaiseksi uusimmalta, 2015 julkaistulla ”Deal With It” -albumilta. Mainittavaa on myös, että yhtye esiintyi Instro A Go Go -klubilla syyskuussa 2013.

THE DANGERMEN

Helsinkiläisen The Dangermenin esittämässä instrumentaalirockissa kuuluu niin eurooppalaiset rautalanka-vivahteet kuin kalifornialainen surf-traditio sekä 60-luvun agenttielokuvien ja spagettiwesternien soundtrackit. Yhtyeeltä pyydetäänkin liki jokaisella keikalla esittämään Ennio Morriconen säveltämän teemakappaleen Sergio Leonen länkkäriin ”For a Few Dollars More”. Kyseinen kappale löytyy myös vuonna 2011 julkaistulta ”Meet the Men of Danger” pitkäsoitolta.

HUSTLE FUZZ

15.3.2014 klubillamme vierailleen kotibilejazzin sanansaattajaryhmä Hustle Fuzzin yhtenä tärkeimpänä agendana on osoittaa, että jazz ei ole mitään tylsää akateemista hipellystä. Ryhmän tyylikäs esikoisalbumi ”Hustle Time” vuodelta 2014 osoitti, että jazz todellakin voi olla nuorekasta bilemusiikkia. Tekin voitte todeta tämän saman kuuntelemalla lähetyksessämme soitettavan ”Hold Your Firen”, joka on yhtyeen fonistin Juho Hurskaisen sävellys ja löytyy em. albumilta.

TÖRMÄILYAUTOT

Reilut kymmenen vuotta kasassa ollut helsinkiläinen Törmäilyautot vieraili klubillamme tammikuussa 2015. Törmisten musiikissa wanhan liiton vetinen surf-soundi on valjastettu kekseliäästi modernin kitararockin käyttöön. 2016 julkaistulta vinyyli-EP:ltä nappasimme kuunteluun haastateltavan toiveena hulvattoman ”Poikapainia linjoilla”.

THE SHOCKWAVE!

Ensimmäisen Instro A Go Go Clubin ensimmäinen bändi oli helsinkiläinen surf combo The Shockwave!, joka kalifornialaisen surf-perinteen lisäksi hyödynsi elementtejä japanilaisesta elekistä ja jopa modernimmasta popista. Valitsin shown ankkuriksi kuitenkin, niin sanotuksi viimeiseksi hitaaksi, yhtyeen pehmeämmän puolen esiintuovan tulkinnan Rauli ”Badding” Somerjoen sävellyksen ”Suon kulkija”. Kappale löytyy Shockwave!:n 2014 julkaistulta toiselta ja toistaiseksi viimeiseltä albumilta ”Contact from Space”.