INSTRO A GOGO OSA 2

Yhden The Persuaders! -jakson budjetti oli huikeat 100.000 puntaa, mikä mahdollisti mm. ulkokohtausten kuvaukset autenttisissa kohteissa lavasteiden sijaan. Suomessa sarjaa esitettiin nimellä "Veijareita ja pyhimyksiä", Ruotsissa se oli "Snobbar som jobbar" ja Japanissa "Two dandy's brilliant adventures". Kuvassa Roger Moore & ihastuttava tanskalainen Kirsten Lindholm jaksossa ”Angie Angie”. Nyttemmin Kirsten asuu Uudessa-Seelannissa nimellä Elandra Kirsten Meredith. Hän opettaa siellä joogaa typerällä ”jooga-nimellä” Vikram Kaur Khalsa.

Loading...

THE SHADOWS

Euroopan valovoimaisin ja pitkäikäisin kitara-yhtye, The Shadows, onnistui muuntumaan ajan mukana. Listahittejä riitti ja oikeastaan kaikki heidän tekemät levyt, niin sinkut kuin albumit, myivät hyvin jopa suurimman rautalankavillityksen laannuttua aina 90-luvulle saakka,jolloin heiltä ilmestyi viimeinen uutta materiaalia sisältänyt albumi. Bändin "ne" suurimmat ja kuuluisimmat hitit ovat varmasti niin tuttuja, että päädyimme ottamaan ohjelmaan 24. sijalle vuonna 1967 singahtanut "Maroc 7", joka on teemakappale samannimisestä elokuvasta.

THE BOB LEAPER ORCHESTRA

Englantilainen orkesterinjohtaja Bob Leaper sovitti 60-luvulla mm. The Beatlesin musiikkia big bandille. Miehellä on toki lukuisia muitakin meriittejä, mutta meidän kiinnostuksemme kohteena oli hänen tekemä sovitus englantilaisen agentti-sarjan, "Danger Manin", kiihkeästä tunnussävelmästä nimeltä "High Wire".

JOHN BARRY

John Barryn musiikkia kuuntelimme jo edellisessä osassa ja totta vieköön tulemme kuuntelemaan jatkossakin. Tähän osaan sopi hänen vuonna 1970 tekemä teemakappale, Roger Mooren ja Tony Curtisin tähdittämään tv-sarjaan, The Persuadersiin (suomeksi Veijareita ja pyhimyksiä).

THE BEATLES

Bändihän ei esittelyä kaipaa, sen sijaan kappaleesta "Cry For A Shadow" voi kertoa, että se on äänitetty Beatlesin Hampuri-kaudella 1961, kun he esiintyivät Tony Sheridanin taustaryhmänä. Kappale on ainutlaatuinen kahdella tavalla: ensinnäkin se on ainoa Beatles-kappale, joka on kreditoitu Harrisonin ja Lennon yhdessä tekemäksi, toisekseen se on… instrumentaali! Kyseessä on eräänlainen Shadows-parodia, jossa Harrison irvailee Hank Marvinin tyypillisille kitara-lickeille.

LES FINGERS

Koska tässä osassa nautimme samppanjaa ja aito samppanja tehdään totta kai Ranskassa, niinpä halusimme mukaan myös ranskalaista twistiä ja sitä tarjoaa 1962-1965 kasassa ollut ranskalainen Les Fingers kappaleellaan "Le Chemin De La Join" vuodelta 1962. Ei lainkaan heikko esitys.

LES FANTÔMES

Lyhyt elinkaari oli tyypillistä monille rautalanka-yhtyeille meillä Suomessakin. Muotivirtaukset seurasivat nopeasti toisiaan ja tänään suosittu olikin huomenna auttamattoman vanhanaikaista. Les Fantômes oli kuitenkin ranskalaisen rautalanka-genren tyylitietoisimpia edustajia. Tämän seikan voitte tietenkin itse päättää heidän esityksestään vuodelta 1963: "Que Ton Coeur Me Soit Fidele."

CLAUDE CIARI

Ranskalainen, akustisen kitaran mestari, Claude Ciari ei ehkä täysin istu ohjelmamme tyyliin, mutta mielestämme tämä kaunis, meillä Suomessa Tamara Lundinkin levyttämä, kappale ansaitsee tulla kuulluksi: "La Playa" vuodelta 1964.

PLAY BOYS

Rock and rollin pahan pojan, brittiläisen Vince Taylorin taustabändi Play Boys on hyvä esimerkki siitä, että jokaisen menestyneen artistin takana on bändi. Tässä Play Boysit pistävät twistiksi sellaisella ryminällä, että huonokuntoisimmat tippuu kyydistä: "Samedi Soir" vuodelta 1962.

LES GUITARES

Les Guitares hyödynsi onnistuneesti englantilaisen Tornadosin vanavedessä avaruusteemaa kappaleessaan "Galaxie" vuonna 1963. Samaa yritti toki muutkin, mutta nämä kundit onnistuivat rikkomaan 100 000 kappaleen myyntirajan kotimaassaan Ranskassa.

THE DANGERMEN

Joka ohjelmaan pyrimme valitsemaan myös jotain uudempaa materiaalia ja mielellään kotimaista. Tällä kertaa valinta osui helsinkiläisen The Dangermenin kohdalle. Kappaleeksi valitsimme John Barryn pitkäaikaisen kitaristin Vic Flickin sävellyksen: "Zapata". Kappale löytyy Dangermenin parin vuoden takaiselta "Meet The Men of Danger" -albumilta.

Danger Man oli 60-luvulla suosittu englantilainen tv-sarja, jossa ultracool Patrick McCoohan esitti John Drake nimistä salaista asiamiestä. Ranskalaista 60-luvun aatelia: Alain Delon, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve (kuvat facesta)

 

Miss Maailma -kauneuskilpailun 1953 voittanut ranskalainen Denise Perrier joutui Sean Conneryn käsittelyyn James Bond -elokuvassa Timantit ovat ikuisia (1971).

Legendat: MICK JAGGER & JYRKI HÄMÄLÄINEN.

 

CREOLE SCREAM

  • 4 senttiiä valkoista rommia,
  • kaksi senttiä kuivaa vermouthia,
  • hiukkasen Angostuuraa
  • sekä 1 sentti Grenadiiviä

Toimituksemme suosittelee drinkkiä vain yhdellä oliivilla.

MUKAVAA SHAMPANJAN KANSSA: 

Toimituksemme on hyväksi havainnut mm.

  • Mansikat ja tryffelit
  • Kaviaari
  • Sushi

Tai sitten kokeile LOHTA KOLMELLA ERI TAVALLA. Ohjeet voit blokata suoraan täältä –niin mekin teimme