INSTRO A GOGO OSA 48 (4. kausi)

Uusi vuosi tuo tullessaan uunituoreet neljännen tuotantokauden Instro a Go Go Radio Show -jaksot. Konsepti on suurin piirtein sama, mutta olemme totta kai ottaneet kuulijapalautteet huomioon ja monet hyvistä ideoista tullaan toteuttamaan, kuten laajemmat artisti/yhtye-esittelyt, josta malliksi heti tässä vuoden ensimmäisessä jaksossa esittelyssä teemakappaleemmekin soittava Jet Harris. Erilaiset teemajaksot ja haastattelut kuuluvat myös sinne palauteboksin toivotuimpien asioiden kärkeen, ja niitä onkin jo päät punaisina pohdittu. Kappaletoiveissa osa kaipasi tutumpia standardeja, mutta suurin osa oli sillä kannalla, että kaivaisimme yhä syvemmältä ja laajemmin harvinaisia herkkuja - koetamme siis löytää jonkinlaisen balanssin tuttujen klassikoiden ja harvinaisuuksien välillä. Mutta tässäpä tätä pohjustusta tulikin, ja nyt on aika klikata viereistä ruutua ja nauttia vuoden ensimmäisestä showsta, sil vou plee.

Kevään aikana olemme organisoimassa uutta radiokanavaa, Radio Beat Townia, jonka ohjelmakarttaa rakennetaan jo innokkaasti. Mukana on tietenkin maailman parasta musiikkia todella coolien DJ:den valitsemina, sekä mielenkiintoisia teemaohjelmia. Alleviivaamme kuitenkin, että kyseessä ei ole kenenkään ammatti vaan kyseessä on talkootöinä ylläpidettävä radiokanava, ja etenemme projektissa voimavarojemme mukaan. Voitte kuitenkin seurata työn edistymistä osoitteesta www.radiobeattown.fi

Syytä on myös pitää mielessä että toimikuntamme vuoden ensimmäinen Go Go -klubi on lauantaina 25.2 Helsingin Vallilassa Sture 21:ssä ja ravintolan nimi itsessään on suora vihje tarkemmasta osoitteesta. Esiintyjinä nähdään tällä kertaa Sky Dee & The Demons, Lefty & The Rightones ja The Impulse 3, sekä DJ Debbie. Eikä kolmen bändin ja yhden DJ:n kattauksesta pyydetty 12 euron pääsymaksu varmasti oli kohtuuton, Herkkusuille voisi vielä lisätä, että ravintolan laaja olutvalikoima on jo sinällään syy saapua mestoille.

BELLINI

Vuoden ensimmäisen shown kanssa nautittavaksi suosittelemme Belliniä. Kuori persikka ja soseuta se tehosekoittimessa, lisää kuohuviinilasiin pari teelusikkaa persikkapyrettä ja täytä lasi kuivalla, viilennetyllä kuohuviinillä. Koristele drinkki persikan viipaleella.

Alkuperäisessä reseptissä käytettiin tuoreista valkopersikoista valmistettua pyrettä, pientä määrää vadelma- tai kirsikkamehua tuomaan drinkille kauniin pinkin värin sekä Proseccoa. Joskus taas drinkkiin lisätään tilkka sitruunamehua.

JET HARRIS

Aikoinaan mietimme shown teemakappaletta ja sellaiseksi valikoitu kummankin vanha suosikki: Jet Harrisin ”Main Title from Man with the Golden Arm”, joka singahti brittilistan 12. sijalle kesällä 1962. Kappalehan oli alun perin Elmer Bernsteinin sävellys samannimiseen Frank Sinatran tähdittämään elokuvaan vuonna 1955.

THE SHADOWS

The Shadowsin viides listahitti ja toinen ykköslevy, norjalaisen tutkimusmatkailija Thor Heyerdahlin balsalautan mukaan kastettu Kon-Tiki oli Lokakuussa 1961 viikon ajan Englannin ostetuin single. Poimimme kuitenkin kuunteluun sen B-puolelta löytyvän ”36-24-36”, joka sisältää Jet Harrisin mehukkaan bassosoolon. Tämän kappaleen kerrotaan olevan nimetty yhtyeen tuottajan Norrie Paramorin sihteerin mittojen mukaan.

THE SHADOWS

The Shadows nautti suosiota niin Cliff Richardin taustaryhmänä kuin itsenäisenä instrumentaaliyhtyeenä. 1961 he konsertoivat Etelä-Afrikassa Johannesburgin Colosseumilla. Keikasti julkaistiin tiivistetyssä muodossa EP, jonka aloitusraitana kuullaan Duane Eddyn säveltämä ”Shazam!”.

JET HARRIS & TONY MEEHAN

Lokakuussa 1961 Kon-Tikin vielä keikkuessa listan kärjessä erosi Shadowsin alkuperäinen rumpali Tony Meehan yhtyeestä ryhtyen Deccan levytuottajaksi. Kiertue-elemään kyllästynyt (niin ikään alkuperäisjäsen) Jet Harris erosi seuraavan vuoden maaliskuussa Shadowsin kolmannen listaykkösen ”Wonderful Landin” ollessa vielä listoilla. Vanhat bändikaverukset tekivät yhdessä kolme singleä, joista parhaiten menestyi tammikuussa 1963 listaykköseksi singahtanut (”Apachen” ja ”Wonderful Landin” säveltäneen Jerry Lordanin) ”Diamonds”.

JET HARRIS & THE CHARADES

Kesällä 2008 Jet Harris vieraili Suomessa taustaryhmänään helsinkiläinen The Charades. Myös julkaistua materiaalia löytyy tuolta kesän minikiertueelta ja kuunteluun valitsimme alun perin Duane Eddyn sävelyksen ”Theme From Something Really Important”, jossa Harris soittaa soolokitaraa.

JOHN BARRY

John Barry on kuulunut koko ohjelmasarjan ajan soittolistamme kolmen kärkeen, ja luultavasti tulee siellä jatkossakin pysymään. Tällä kertaa valitsimme kuunteluun Barryn tekemän tunnarin brittiläiseen, yhden kauden -72 ja -73 välisenä aikana pyörineeseen agenttiTV-sarjaan ”The Adventurer”, jossa yhdysvaltalainen Gene Barry esitti snobimaista Gene Bradley -nimistä salaista asiamiestä.

HERB ALPERT & THE TIJUANA BRASS

Herb Alpert & The Tijuana Brassin vuonna 1965 ilmestynyttä neljättä ja menestyneintä albumia, ”Whipped Cream & Other Delightsia myytiin yli kuusi miljoonaa kappaletta. Tijuana Brassin (studio)miehistö koostui Wrecking Crewin raudanlujista sessiomuusikoista, mutta jättimäisen menestyksen vuoksi Alpert joutui koostamaan myös keikkakokoonpanon. Albumin B-puolelta löytyvä lungi tunnelmapala ”Ladyfingers” on belgialas-amerikkalaisen jatsarin, Toots Thielemansin sävellys.

SKY DEE & THE DEMONS

Helsinkiläisen viisihenkisen Sky Dee & The Demonsin loppuunmyyty EP-trilogia sai 2013 jatkokseen täysipitkän albumin, joka esitteli aiempaa monisävyisemmän bändin. Tästä todisteena avausraitana kuultava yardbirdsmaisen räyhäävä ”Dolores”. Yhtyeen riehakkuus on koettavissa livenä seuraavalla klubillamme 25.2 Sture 21:ssä.

THE VENTURES

Ohjelmamme soittolistan kärjessä pysyvää The Venturesia tullaan kuulemaan myös neljännellä kaudella. Ohjelman loppuun nappasimme heidän helmikuussa 1966 parhaimmillaan listan 33. sijalle kohonneelta ”Where the Action Is” -albumilta vauhdikkaan go-go-palan ”Action Plus”.